Het begon toen ik samen met mijn zus Myra gevraagd werd om een reportage te maken voor een fietstijdschrift. We mochten een culinaire tocht fietsen in Brabant en daarvan verslag uitbrengen. Myra maakte de plaatjes, ik verzorgde de tekst. We bleven slapen in een B&B. Tijdens die twee dagen keken we elkaar geregeld aan en zeiden ‘wij zijn aan het werk’ om vervolgens in lachen uit te barsten.

Culinaire fietstocht in onze regio

Thuisgekomen ontwikkelden we met een paar anderen een culinaire fietstocht bij ons in de regio. Gewoon, omdat het zo ontzettend leuk was om te doen. De fietsers haalden een fietsmandje op bij een van de deelnemende forten. En in het mandje vonden zij de routebeschrijving, bonnen om allerlei lekkers te verzamelen bij lokale boeren en ondernemers en natuurlijk een picknickkleedje.

Smakelijke reportages en recepten

Met topfotograaf Martin Hogeboom mocht ik geregeld op pad voor Louder, het magazine van radio 538. Elk nummer was een andere dj gasthoofdredacteur. Hij mocht zeggen waar hij het liefst uit eten ging. Samen met Martin ging ik vervolgens op pad voor een interview met de chef en een recept dat de lezers thuis eenvoudig moesten kunnen bereiden. Van een snackbar in Best tot de Librije in Zwolle: we mochten overal een kijkje in de keuken nemen. En of iemand nu trots is op zijn drie soorten friet of zijn drie sterren, wat een genot om met deze bevlogen mensen te praten. Ok, ik geef toe, na de bereiding, fotografie en beschrijving van het recept mochten we vaak proeven. Wat deze klus dan wel weer extra leuk maakte. Helaas bestaat het blad inmiddels niet meer.

Werk dat niet als werk voelt

Omdat het combineren van het culinaire met mijn schrijfvak zo goed bevalt heb ik er een speciaal label aan gehangen: Lekkere Letters. Onder deze noemer hoop ik nog heel veel smaakvolle teksten te mogen schrijven!